KicsiKözepesNagy

Terápiás kutya nyugtatja az utasokat a reptéren

A reptéren uralkodó feszültséget és drámát a San Jose-i terminálon terápiás kutyákkal próbálják oldani. Henry James egyike annak az 5 golden retrievernek, akik azért járőröznek a reptéren, hogy felvidítsák és megnyugtassák a gondterhelt utasokat.


A repülőtér nem csak az új kihívások és gondtalan kiruccanások helyszíne: sokan nagyon hosszú ideig nem látják viszont a szeretteiket, műtétre vagy beteg hozzátartozóhoz utaznak. Valaki éppen egy beteg szülőtől búcsúzkodik, vagy arra vár, hogy meglátogathassa azt, akit talán utoljára ölelhet meg.

Azon utasok számára, akiknek szükségük van egy ölelésre vagy mosolyra, ott van Henry James: a terápiás célból kiképzett 3,5 éves golden retriever – hangzik el az NBC videójában. A kutyával gazdája, Kyra Hubis reptéri lelkész járja a San Jose-i repülőteret. „Ha nélküle sétálok a reptéren, senki sem jön oda hozzám, ha viszont vele, akkor megtörik a jég” – mondja. A megszólaltatott utasok jó ötletnek tartják a dolgot, mivel sokan nagy stresszként élik meg az utazást.

A riportból kiderül: egy nő a haldokló apját látogatta meg, belefúrta az arcát a kutya bundájába, és szomorúan mesélte, hogy lehet, soha többé nem látja az apját. Két nővér is a gépére várt, miközben láthatóan maguk alatt voltak – Henry James pedig engedte, hogy az egyikük szorosan megölelje.


Forrás: divany.hu

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges!