KicsiKözepesNagy

Legnépszerűbb hazai városok 2. rész: Hajdúszoboszló

Cikksorozatunk második részében az Alföld fürdővárosát, Hajdúszoboszlót fogjuk – szintén kicsit kutyás szemmel – bemutatni.

Holt található?
Hajdúszoboszló Debrecentől 21 km-re fekszik Hajdú-Bihar megyében. A város Magyarország egyik legnagyobb termálvizű fürdőhelye.

A város megközelítése
- Közúton:

A város mellett elhaladó négyes számú főközlekedési útvonal a főváros és Záhony között sok kisebb-nagyobb útvonalat kapcsol össze, jó utazási feltételeket biztosítva az autóval és más járművel érkezők számára. A korszerű hármas autópálya szintén gyorsan elérhető innen például Hortobágy-Tiszafüred-Füzesabony irányában. A távolsági autóbuszjáratok az ország különböző tájegységeit kapcsolják össze a „Csodaforrás” városával.
- Vasúton:
Hajdúszoboszló a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vasúti fővonal mentén található. Itt megáll minden gyorsvonat, hat Inter City-járat, sőt két nemzetközi vonat is. Nyáron közvetlen vasúti összeköttetés van a Balatonnal. A megközelítési lehetőségekről a MÁV 100-as számú menetrendtáblázata nyújt pontos tájékoztatást.




Hajdúszoboszló kedvező adottságai és szolgáltatásai egész évben megteremtik a feltételeket az aktív és passzív kikapcsolódáshoz. A fürdőzés mellett vendéglátóhelyek, szállodák és Hajdúszoboszló város is változatos programokat kínál. Az igényesen gondozott és parkosított üdülőváros tökéletesen alkalmas családok, gyógyulni és felüdülni vágyók, és természetesen a kutyával érkezők teljes kikapcsolódására.

Fürdőkomplexum
Hajdúszoboszló fő vonzereje a fürdőkomplexum, mely a híres gyógyfürdőből, az Aquaparkból, a strandból és a 2010-ben megnyitott Aqua-Palace Élményfürdőből áll. A fürdőkomplexum szolgáltatásaival egész évben felejthetetlen élményt kínál.

Szálláshelyek és vendéglátás
Hajdúszoboszló vizének bizonyított gyógyhatása évről évre folyamatos látogatószám növekedést eredményez. Ez a tendencia stabil alapot adott a minőségi szállás- és vendéglátóhelyek fejlesztésére. A város kínálatában mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelő szálláshelyet és vendéglátó egységet. Tény, hogy a fürdőzés élményét tovább fokozza egy délutáni kávézás, egy ízletes vacsora vagy akár egy esti borozgatás családi, baráti körben négylábú kedvencünkkel együtt. A város vendéglátó egységeinek kínálatában a klasszikus éttermektől kezdve a magyar csárdákig szinte minden megtalálható.

Tipp: Kutyasétáltatási lehetőség a Szent István parkban


Kutyás vendéglátó- és szálláshelyek a településen
- Angyal Vendégház
- Arany Oroszlán Panzió és Étterem
- Bianka Magánszálláshely
- Hotel Rudolf
- Zöld Béka Vendég és Apartmanház

Tipp: A felsorolt szálláshelyeken kívül még több hajdúszoboszlói szálláshelyet találnak oldalunkon, ha a szálláskeresőben kiválasztják a települést.


A gyógyító víz
A hajdúszoboszlói gyógy-, üdülő- és aktív turizmus mindegyikének alap élményeleme a gyógyvíz. Erre az adottságra építve folyamatos fejlesztések eredményeként változott a kis fövenyfürdő összetett fürdőkomplexummá. A legújabb, 2010-es fejlesztések eredménye az Aqua Palace fedett élményfürdő, mely a strand, az Aquapark és a gyógyfürdő szolgáltatásait kiegészítve korosztálytól függetlenül kínál kikapcsolódási lehetőséget a városba érkező vendégek számára.

Wellness és sport
A gyógyulás és a szórakozás mellett Hajdúszoboszló a wellness és a sport iránt lelkesedő vendégek számára is biztosít lehetőségeket. A wellness paletta színeiben mindenki megtalálhatja az érdeklődésének megfelelő masszázsformát vagy az aktív mozgásprogramon való részvétellel teheti teljessé pihenését. További lehetőségként a természetben való barangolást kedvelőknek a Hortobágyi nemzeti park túraútvonalai, látogatóközpontja és pusztai bemutató létesítményei biztosítanak programokat, ahová kutyánk is velünk tarthat.

Turisztikai rendezvények
A gyógyító víz, a szórakoztató víz, a wellness és a gasztronómiai ízek kínálatán túl is biztosít programokat Hajdúszoboszló. A nyári szezonon kívül kisvárosi és nyári fesztiváli hangulat jellemzi a fürdővárost, mely különféle szórakozási programok lehetőségét nyújtja. A nyári hangulat nélkülözhetetlen eleme a gasztronómiai ízek társaságában a zene és a tánc. A turisztikai rendezvények sorát a májusi Hajdúszoboszlói Grill- és Sörfesztivál nyitja és a szeptemberi Hajdúszoboszlói Bioétel- és Borfesztivál zárja.


Programajánlatok Hajdúszoboszlón
Hungarosparty strandnyitó rendezvény, Divatshow
2011. április 30. (szombat)

VII. Hajdúszoboszlói Grillétel- és Sörfesztivál
2011. június 10-12. (péntektől vasárnapig)
Kutyával csak óvatosan, mert túl nagy lesz a csábítás.

Bizonyítványbuli – szabadtéri koncertek
2011. június 17-18. (péntek-szombat)

A Nap ünnepe – Táncoljuk át az éjszakát!
2011. június 25. (szombat)


Népszerű úticélok a régióban:
Debrecen, Hortobágy, Nyíregyháza, Szolnok

Debrecen
Látogassanak el Debrecen főterére –a Kossuth téren áll a város jelképe, a Református Nagytemplom. Ha a városban járnak, ne hagyják ki a Déri Múzeumot, ahol megtekinthetik a világhírű Munkácsy-trilógiát. A város legszebb részén, a Nagyerdőn található az 1912-ben alapított Debreceni Egyetem – érdemes lehet egy nagy sétát tenniük négylábú társukkal együtt.
Évente több százezren látogatnak a városba többek között a Debreceni Virágkarneválra és Karneváli Hétre, a Nemzetközi Katonazenekari Fesztiválra, a Debreceni Jazznapokra, a Költészeti Fesztiválra, a Tavaszi- és Őszi Fesztiválra, a Debreceni Pulykanapokra és a Bartók Béla Nemzetközi Kórusversenyre. Ha tehetik, Önök se hagyják ki ezeket a nagyszerű programokat!

Hortobágy
Nézzék meg Európa leghosszabb kőhídját, a Kilenclyukú hidat, majd térjenek be az 1781-ban épült Hortobágyi Csárdába vagy látogassanak el az Állatparkba, a Pásztormúzeumba, esetleg tekintsék meg a Hortobágy Galériát. A Hortobágyi Nemzeti Park hazánk elsőként létrehozott kiemelt természetvédelmi területe, több mint 230 védett madárfajjal. A háborítatlan természet látnivalói évente több százezer turistát vonzanak.

Nyíregyháza
A város gyógyvizéről híres, hangulatos üdülőhelye Sóstógyógyfürdő. Itt található az ország legnagyobb és leggazdagabb vidéki Állatparkja, Északkelet-Magyarország egyetlen élő szabadtéri néprajzi múzeuma, a Múzeumfalu, és a rangos rendezvényközpontként működő Krúdy Vigadó.
Nyáron a gyerekek örömét szolgálja a Csi-hu-hu városnéző kisvonat, de a környéket bringóhintóval vagy kölcsönzött kerékpárral is felfedezhetik.

Szolnok
Szolnok kulturális élete rendkívül színes. Többek között a nagy múltú Művésztelep, az országosan elismert Szigligeti Színház, képzőművészeti és iparművészeti tárlatoknak helyet adó Galéria és a Damjanich János Múzeum öregbítik a város hírnevét.


További hasznos információk

Állatorvos:
Dr. Sass Imre
Cím: Hajdúszoboszló, Attila u. 23.
Telefonszám: +36-52/361-700, +36-30-239-7885
Térkép

Állateledelboltok:
Buksi Állateledel
Cím: Hajdúszoboszló, Halasi Fekete Péter tér 6.
Térkép

Petrovics Imre
Cím: Hajdúszoboszló, Szurmai u. 41.
Telefonszám: +36-52/272-333
Térkép

Állatpatika és állateledelbolt:
Balmazpharm Állatpatika
Cím: Balmazújváros, Bocskai u. 2-4.
Telefonszám: +36-52/580-027
Nyitva tartás: H-P 8:00-18:00, SZ 8:00-12:00
Térkép





Tartalmas kikapcsolódást kívánunk!


Források:
hajduszoboszlo.hu
www.iranymagyarorszag.hu

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges!